MERSİN’DE YERLİ TURİST HAREKETLİLİĞİ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
MERSİN’DE YERLİ TURİST HAREKETLİLİĞİ

 

Mersin’de tarihi ve turistik mekânlara ulaşımın kolaylaşması son yıllarda günübirlik turizm hareketliliğini arttırdı.

Bölgeye yakın iller Adana, Gaziantep, Niğde, Konya, Karaman ve Antalya'dan gelen yerli turistler, gezmek için genellikle Aydıncık, Silifke ve Erdemli ilçelerindeki tarihi ve turistik mekânları ziyaret ediyor. 18 Mayıs 2017 Perşembe 08:43 - Bu haber 62 kez okundu. 0 0 Nisan ve mayıs ayını kapsayan ziyaretçilerin büyük bölümü ise Mersin genelindeki okulların öğrencilerinden oluşuyor. Haziran ayında da benzer bir ziyaretçi grafiği bekleniyor.  Yerli turistin 'gezilmezse olmaz' dediği Mersin Aydıncık'taki Gilindire Mağarası diğer adıyla Aynagöl, Silifke'de Silifke Kalesi, Silifke Müzesi, Cennet ve Cehennem Obrukları, Astım Mağarası ile Erdemli'deki Kızkalesi, Kanlıdivane örenyeri, Elaiussa Sebaste antik kenti ve Kayacı Vadisi adeta ziyaretçi akınına uğruyor. Aydıncık'ta bir çoban tarafından tesadüfen bulunan Gilindire Mağarası deniz yüzeyinden 50 metre yukarıda bulunan giriş ağzına vardıktan sonra, mağara içerisinde 555 metre boyunca ilerleniyor. Sarkıt, dikit, sütun, duvar ve perde damlataşları, akma taşlar, mağara iğnesi gibi damlataş oluşumları mağarayı ilginç kılıyor. 

"MAĞARA ADETA GÖRSEL BİR HAZİNE KONUMUNDA" 

Öğrencilere öncelikle yaşadıkları yörenin kültürel değerlerini tanıttıklarını ifade eden Limonlu İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Gökhan Bölükbaşı, "Öğrencilerimizin edindikleri bilgileri başkalarıyla da paylaşmalarını istiyoruz" dedi. Aynalıgöl Mağarasının çocukların yeraltı oluşumlarını öğrenmeleri için bir fırsat olacağını ifade eden Bölükbaşı, "Herkesin gezip görmesi gereken bir kültür değeri olarak görüyorum. Bu geziyle çocukların tarihi ve doğal güzellikleri yerinde görmelerini amaçladık. Bu oluşumları daha başka yerlerde pek karşılaşabileceklerini zannetmiyorum. Bu da bizim için çok büyük bir fırsat oldu" dedi. Öğrenciler ise mağara oluşumlarından çok etkilendiklerini dile getirdi. 

MÜZENİN ZİYARETÇİSİ ARTTI 

Silifke Müzesi de çocukların eski çağlarla ilgili detaylı bilgi alabilecekleri ilk akla gelen merkez olarak yoğun bir ziyaretçisi bulunuyor. Müzedeki eserlerden oldukça etkilendiklerini dile getiren çocuklar, "Müzeyi gezdik, tarihi eserler çok güzeldi. Aslan şekillerini gördük, yüzükler vardı, kandiller vardı. Bize çok değişik geldi. Eski çağlardan kalan eserler var. Gezi hoşumuza gitti, iyi ki de gelmişiz" şeklinde konuştu. 

"DÜZENLENEN GÜZARGAHLAR ZİYARETÇİYİ ARTIRDI" 

Silifke ilçesindeki Cennet ve Cehennem Obrukları ile Erdemli'deki Kızkalesi ve Kanlıdivane Örenyeri ulaşımının ve gezi güzergahının düzenlenmesiyle ziyaretçisini arttıran turistik mekanlar içinde yer alıyor. Artan ziyaretçi sayısı ise yörede tur düzenleyen turizm firmaların yüzünü güldürüyor. Erdemli Nur Turizm firması yetkililerinden Ali Gönül, "Özellikle Mersin Erdemli bölgesi tarihinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir bölgedir. Erdemli, Kızkalesi, Kanlıdivane tarihi eser bakımından zengindir. Son yıllarda mayıs ve haziran ayında hafta sonlarında yaklaşık 20 bine yakın turist bölgemizi ziyaret etmektedir. Kış aylarında turizm hareketliliği zayıf oluyor. Bizim isteğimiz yaz kış aynı olması. Tek isteğimiz bu. Umarız yetkililerde bizlere bu konuda yardımcı olur" dedi. Okul gezileriyle nisan ve mayıs aylarında tarihi ve turistik mekanlardaki hareketliliğin haziran ayında da sürmesi bekleniyor.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA