3. Türk Dünyası Tiyatro Günleri Başladı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
3. Türk Dünyası Tiyatro Günleri Başladı

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Türk Dünyası Tiyatro Günleri’nin ilk oyunu sahnelendi.

15-20 Mayıs tarihleri arasında Mersinlilerle buluşacak ve Türk Dünyasından birçok tiyatro grubunu Mersin’de bir araya getirecek olan tiyatro günleri, Kırgız Milli Akademik Drama Tiyatrosu’nun “Dede Korkut” isimli oyunu ile başladı.

Dede Korkut büyüledi
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Türk Dünyası Tiyatro Günleri, ToktobolotAbdumomunov Kırgız Milli Akademik Dram Tiyatrosu’nun “Dede Korkut” isimli oyunu ile başladı.
Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahnelenen tiyatroya, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbragimCunusov, TÜRKSOY Kırgızistan Temsilcisi KocogeldiKuliev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Mersin eski Valisi Akif Tığ, Kırgızistan Milli Akademik Dram Tiyatrosu Grup Lideri Koyratİmanaliev, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Gökhan Demir, MHP Mersin İl Başkan Yardımcısı Semra Tekeli, TÜRKAV Mersin Şube Başkanı Mustafa Tekerek, MHP ilçe başkanları, çeşitli ülkelerden 3. Türk Dünyası Tiyatro Günleri için Mersin’e gelen tiyatro grupları ve çok sayıda Mersinli vatandaş katıldı. 
Oyun dakikalarca alkışlandı
Oyun sonrası sahneye çıkarak bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, “Bugün Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak üçüncüsünü düzenlediğimiz Türk Dünyası Tiyatro Günleri’nin ilkinde Kırgızistan grubuyla birlikteyiz. Türk tarihinde çok önemli bir yeri olan Dede Korkut’la ilgili böyle bir oyunun Mersinimizde sergilenmiş olmasından çok büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Bir hafta süreyle Kırgızistan, Suriye, Gagauzya, Kıbrıs, Irak ve İran heyetleri burada sahne alacaklar. Sadece Mersin merkezde de değil ilçelerimizde de aynı şekilde bu gösteriler sunulacak. Tabi ki Mersin Büyükşehir Belediyemizin tiyatro grubu da bu etkinlikte Mersin’i temsilen yerini alacak. Ben buraya kadar gelen bütün heyetlere huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.
Oyun öncesi kortej ve tanışma toplantısı
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve Türk Dünyası tiyatrolarını Mersin halkıyla buluşturmak amacıyla düzenlenen 3. Türk Dünyası Tiyatro Günleri’nin tanışma toplantısı Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. 
Tanışma toplantısı öncesinde, tiyatro gruplarının temsilcilerinin ve oyuncularının yer aldığı topluluk, Atatürk Caddesi’nden başlayan kortej ile Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ve Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.
Kortej yürüyüşünün ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, misafirler ile tanışma toplantısında bir araya geldi.  
Toplantıda konuşan Başkan Kocamaz, “Bizim ana gayemiz; bizden sonraki nesiller Türklüğü yaşatsın, Türk dilini yaşatsın, birlik ve beraberliğini geliştirsin, birbirini yakından tanıma fırsatı bulsun ve en önemlisi de kendi kimliğine sahip çıkabilsin” dedi. 
Ev sahibi olarak Türk Dünyasından gelen konukları Mersin’de misafir etmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, “Sizleri bir kez daha Mersinimizde görmekten ve Türk Dünyasının Türk havasını birlikte solumasından çok büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum ve hepinize hoş geldiniz diyorum, saygılar sunuyorum” dedi.
“Bizden sonraki nesiller Türklüğü yaşatabilsin”
Bu tür faaliyetlerin ana gayesinin insanları bir araya getirmek, yakınlaştırmak, tanıştırmak, kaynaştırmak ve sonraki nesillere güzel eserler bırakabilmek olduğunun vurgusunu yapan Başkan Kocamaz, “Bu etkinliği yıllardır Tarsus’ta gerçekleştiriyorduk ve artık bunu Mersin’e taşımış durumdayız. Türk Dünyasının değişik bölgelerinden gelen tiyatro gruplarımız var ve inşallah Mersin’de üçüncü defa Mersinlilerle birlikte bu etkinliği yaşamış olacağız. Bizim ana gayemiz; bizden sonraki nesillere sadece binalar bırakmayalım, sadece kentin gelişmiş halini bırakmayalım. Hepsinden önemlisi bir milleti oluşturan kültür değerini gelecek nesillere tam manasıyla aktaralım ki bu nesiller Türklüğü yaşatsın, Türk dilini yaşatsın, birlik ve beraberliğini geliştirsin. Birbirini yakından tanıma fırsatı bulsun ve en önemlisi de kendi kimliğine sahip çıkabilsin. Ben bu etkinlikte emeği geçen herkese ve özellikle de yıllardır bizim kahrımızı çeken Kudret hocamıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Mersin halkı adına da sizlere hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Kocamaz’a teşekkür ettiler
Başkan Kocamaz’ın konuşmalarının ardından, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov söz alarak, “Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen tiyatro günlerine Kırgızistan, Suriye, Gagauzya, Kıbrıs, Irak ve İran’dan çok değerli tiyatrocularımız geldi ve hepsine hoş geldiniz diyorum. Huzurunuzda Sayın Başkanım Burhanettin Kocamaz’a katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu oyunu Türkiye’de gerçekleştirecek olmamamızdan dolayı büyük mutluluk duyuyorum ve festivalin başarılı sonuçlanacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.  
Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbragimCunusov ise böyle bir organizasyonda misafir olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.  
Kırgızistan Milli Akademik Dram Tiyatrosu Grup Lideri Koyratİmanaliev da bir konuşma gerçekleştirdi ve günün anısına Kırgızistan’dan getirmiş oldukları yöresel hediyelerini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a takdim etti.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA