ESHAB-I KEHF’TE HIDIRELLEZ COŞKUSU | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
ESHAB-I KEHF’TE HIDIRELLEZ COŞKUSU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ve geleneksel hale getirilen Eshab-ı Kehf Hıdırellez Etkinlikleri’nin bu yıl 23.’sü gerçekleştirildi.

Eshab-ı Kehf’te mehteran gösterisi ile başlayan etkinlik iki gün boyunca devam etti.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın 23 yıl önce başlattığı ve geleneksel hale getirdiği Eshab-ı Kehf Hıdırellez Etkinlikleri’nde, Mersinliler Hıdırellez coşkusunu yaşadı.
Yoğun ilgi gören etkinliğin son gününe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek,Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Tarsus İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Vedat Toprak, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Tarsus İlçe Jandarma Komutanı Mahmut Erim, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, meclis üyeleri, muhtarlar,  dernek başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinliğin ilk günü,Hz. Daniyal Meydanı ile Yarenlik Alanı arasındaki Akdeniz Mehteran Takımı yürüyüşü ve müzik dinletisi ile başlarken, 75. Yıl Açık Hava Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen Karakucak Güreşleri ile devam etti.
“Biz öz değerlerimizi küllerinin arasından yeniden çıkarıyoruz”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,Eshab-ı Kehf'te Mehteran gösterisi ile başlayan etkinliğin ikinci gününde yaptığı konuşmada,belediyeciliğin sadece yol ve altyapı yapmaktan ibaret olmadığını, yörede yaşayan insanları bir araya getirerek, birleştirerek ve bütünleştirerek manevi değerlere sahip çıkmak olduğunu ifade etti. Konuşmasının devamında Hıdırellez’in Türk Milletinin ortak değerlerinden birisi olduğunu söyleyen Başkan Kocamaz, 23 yıl önce kendisinin başlattığı etkinliği Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ın devam ettirmesinden dolayı duyduğu gururu ifade etti.
Hıdırellez Bayramı’nın Türklerin Orta Asya’dan getirdiği en önemli etkinliklerden biri olduğunu ve sahip çıkılması gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Siz kendi değerlerinize sahip çıkmazsanız, birileri sizin değerlerinizi elinizden alıp sahip çıkmaya çalışabiliyor. Dolayısıyla biz öz değerlerimizi küllerinin arasından yeniden çıkararak, Tarsuslu vatandaşlarımızla ve özellikle gençlerimizle buluşturmak gayreti güdüyoruz. Nevruz’a nasıl sahip çıkıyorsak, Türklerin İslamiyet’e girişinden sonra gündeme gelen ve etkin bir şekilde kutlanan bayramımıza da aynı şekilde sahip çıkmak zorundayız. Burası ulvi bir mekan, yedi uyurların,Eshab-ı Kehf’lerin diyarı. Ben öyle inanıyorum ki şu anda o büyük zatların ruhaniyeti bizlerin arasında dolaşıyor. Eshab-ı Kehf’in aslında Kuran-ı Kerim’de sözü ediliyor ama İslamiyet’ten yaklaşık 300-350 yıl önce yaşanmış bir hadise, bir diriliş meselesidir. Allah’a inancın, sadakatin ve ölümü dahi göze alabilmenin bir olayı bu bölgede yaşanmış” dedi.
Konuşmasının devamında Şanlıurfa ile birlikte Türkiye’nin en önemli kutsal mekanlarından birinin Eshab-ı Kehf olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Bizler Tarsuslular olarak çok şanslıyız. Bereket peygamberi Hz. DaniyalAleyhisselam bizimle beraber hala bu topraklarda bulunuyor. Onun için bu bölgenin toprakları bereketli. Bir ekersiniz yeri gelir bin alırsınız. Onun için önemli birçok tarihi değerimiz, turistik değerimiz ve yatırımımız bu topraklarda bulunuyor. Yıllar önce belirttiğimiz gibi Tarsus’ta abdestsiz dolaşmamak gerekir. Çünkü yerin altı yerin üstünden çok daha zengin. Ben bir kez daha Hıdırellez Bayramınızı tebrik ediyorum. Ülkemiz için birlik beraberliğe, barış ve kardeşliğe vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. İslam aleminin içinde bulunduğu perişanlığın bir an evvel üzerinden gitmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek,Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ın konuşmalarının ardından baklava, humus, cezerye ve şalgam yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Hıdırellez Bayramı’nda Halil İbrahim Sofrası bolluğu 
Ünlü Mevlithan İsmail Coşar ve ekibinin Mevlid okuduğu etkinliğin sonunda Halil İbrahim Sofrası kurularak, şenliğe katılan vatandaşlara yemek ikram edildi. Mersin Büyükşehir ve Tarsus Belediyesi’nin işbirliği ile yapılan Eshab-ı Kehfçevre düzenlenmesi ve dükkanların açılışı ile devam eden etkinlik Açık Hava Gösteri Merkezi’nde Mustafa Ceceli’nin verdiği konser ile son buldu.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA