Milletvekili Dr. Çamak, ilaç parasını SGK’dan alamayan kanser hastasının isyanını meclise taşıdı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Milletvekili Dr. Çamak, ilaç parasını SGK’dan alamayan kanser hastasının isyanını meclise taşıdı

 

KANSER İLAÇLARI ÜCRETSİZ DEĞİL Mİ?

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, akciğer kanseri tedavisi gören bir hastanın yurtdışından getirtmek zorunda olduğu ilacın parasının SGK tarafından aylardır ödenmediğini, vatandaşın dilekçesine 10 aydır yanıt verilmediğini belirterek, “Tüm kanser ilaçlarının ücretsiz olarak karşılanacağına ilişkin kamuoyuna yapılan açıklamalar gerçek dışı mıdır” diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, yurtdışından kanser ilacı getirmek zorunda kalan ancak ilaç parasını SGK’dan tahsil edemeyen bir vatandaşın isyanını meclis gündemine  taşıdı.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yöneticilerin,  kanser ilaçlarının devlet tarafından, vatandaştan herhangi bir para alınmadan karşılandığını defalarca açıkladığına değinen Çamak, “Ancak uygulamada bazı vatandaşların kanser ilaçlarına bedava ulaşmakta zorlandıkları, özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hastalara büyük zorluklar çıkardığı gözlenmektedir” dedi.

Kendisine ulaşan E.Y isimli akciğer kanseri hastasının durumunu gündeme getiren Çamak, “Vatandaşın, Sağlık Kurulu raporuna ve Sağlık Bakanlığı’nın da onayına rağmen,  tedavisi için yurtdışından getirttiği Optivo isimli ilacın bedelini Sosyal Güvenlik Kurumu aylardır ödememektedir. Söz konusu vatandaşın,  Sağlık Bakanlığı’nın izni,  ilacın faturası, ilaç kutuları ve reçeteyi de ekleyerek 23 Mayıs 2016 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na verdiği 7430387 kayıt numaralı dilekçesine de yaklaşık 10 aylık bir süre geçmiş olmasına rağmen herhangi bir yanıt verilmemiştir” ifadelerini kullandı.

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

“-Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK),  E.Y isimli vatandaşın talebini şimdiye kadar niçin karşılamamış ve başvurusuna 10 aya yakın bir zamandır niçin yanıt verilmemiştir?”

“-SGK’nın söz konusu vatandaşın talebini şimdiye kadar karşılamama nedeni nedir? Yurtdışından ithal edilen ilacın bedeli söz konusu vatandaşa ne zaman ödenecektir?”

“-Tüm kanser ilaçlarının ücretsiz olarak karşılanacağına ilişkin kamuoyuna yapılan açıklamalar gerçek dışı mıdır?”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA