CHP’li Çamak, 5 bin doktorun atamasının gecikmesini meclise taşıdı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
CHP’li Çamak, 5 bin doktorun atamasının gecikmesini meclise taşıdı

 

DOKTOR AÇIĞI VAR AMA5 BİN DOKTORUN ATAMASI BEKLETİLİYOR

Türkiye’de her 100 bin kişiye 176 doktor düşüyor. Ülkemiz bu rakamla 34 OECD ülkesi arasında son sırada. Doktor sayısındaki eksiğe karşın yeni mezun 5 bin doktor ise atama bekliyor. CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, güvenlik soruşturmasının uzaması nedeniyle 5 bin doktorun atamasının gecikmesini meclis gündemine taşıdı.

 

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, hastanelerdeki doktor açığına rağmen, 5 bin yeni mezun doktorun atamalarının geciktirilmesini gündeme taşıdı.

 

Türkiye’nin kişi başına düşen doktor ve hemşire sayısında 34 OECD ülkesi arasında sonuncu sırada yer aldığına dikkat çeken Çamak, “Türkiye'deki doktor sayısının nüfusa oranı, OECD ortalamasının neredeyse yarısı kadar. Buna göre ülkemizde her 100 bin kişiye sadece 176 doktor düşüyor. Oysa OECD 2000 yılında Türkiye'de 100 bin kişiye düşen doktor sayısını 126 olarak belirtmişti. Yani iktidarınız döneminde kişi başına düşen doktor sayısında ciddi bir düşüş görünmekte. Bu durumda ister istemez hastalara sunulan hizmet kalitesini etkilemektedir” dedi.

 

Doktor ihtiyacının karşılanması açısından tıp fakültelerinin kapasitelerinin ve sayılarının nitelikli bir şekilde artırılması gerektiğini belirten Çamak, “Son süreçte yeni mezun olan mevcut doktorların halen görevlerine başlatılmaması hem hastalar, hem de doktorlar açısından ciddi sıkıntılara neden olmaktadır. 2016 yılında mezun olup, 72. devlet hizmet yükümlülüğüne katılarak atama yeri belli olan yaklaşık 5 bin doktor aylar öncesinden güvenlik soruşturmalarını vermelerine rağmen henüz tebligatları yayınlanmadığı için mağdur durumdalar. Bu doktorlarımızın zorunlu hizmet yükümlülükleri kalkmadan özel sektörde dahi çalışmalarına izin verilmemektedir. Dolayısıyla herhangi bir biçimde mesleklerini icra edememektedirler. Bu uzun ve belirsiz bekleyiş maddi ve manevi olarak yıpranmalarına neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

 “-Ülkemizin doktor ihtiyacını karşılayıp gelişmiş ülkelerdeki gibi kişi başına ideal seviyelerde hastalara bakabilecek oranda doktorların yetişmesi için kısa veya uzun vadede planlarınız var mıdır? Varsa bu konuda yapmayı düşündükleriniz nelerdir?”

“-2016 yılında mezun olmasının ardından 72. Devlet Hizmet Yükümlülüğü’ne de katılarak atama yeri belli olan doktorların tebligatlarını ne zaman yayınlamayı düşünüyorsunuz?”

“-Bu doktorlarımızın aylar öncesinden güvenlik soruşturmalarını vermelerine rağmen neden uzun süre bekletilmektedirler?”

“-Herhangi bir biçimde çalışmaları mümkün olmayan doktorlarımızın maddi ve manevi zararlarının telafi edilmesi için gerekli çalışmaları yapmayı düşünüyor musunuz?”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA