Silifke’de neden ‘HAYIR’ demeliyiz anlatıldı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Silifke’de neden ‘HAYIR’ demeliyiz anlatıldı

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silifke İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Referandum Değerlendirme Toplantısı Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantıya CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Parti İlçe Yönetim Kurulu, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Mahalle Muhtarları, oda başkanları, dernek başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililer yoğun katılım gerçekleştirdiler.

BAŞKAN UÇAR, “YOL ARKADAŞLARINI CHP’YE YAMAMAYA ÇALIŞIYOR”

Toplantının açılışında bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, “Halkımızdan gizli saklı kaçırarak üstü örtülü bir şekilde değiştirmeye çalıştıkları bu değişiklik paketinin içeriğini bir bir açıklayacağız. Kışkırtmalarla ve ortamın havasını değiştirerek adeta CHP’nin sanki AKP’ye karşı bir seçim çalışmasıymış gibi algılatmaya çalışması Başkanlık Sistemini ve Anayasa Değişikliğini gölgede bırakmak istediğini açık bir şekilde göstermektedir. Bu değişiklik paketinin dışında her şey iktidar partisi tarafından konuşuluyor. Fakat içeriğiyle ilgili hiçbir ayrıntı vatandaşımıza ve kamuoyuna aktarılmıyor.

Anayasa değişiklikleriyle ülkemizi tek adamlığa götürmek isteyen AKP, halkımızdan gerekli desteği bulamayınca en iyi yaptığı şeyi tekrar yapmaya çalışıyor. Yol arkadaşlarını CHP’ye yamamaya çalışıyor. EY AKP sen her adımı bunlarla attın, başkanlık pazarlığını İmralı ile yaptın, sen önce hesap vereceksin bu halka. Meclis kürsüsünde FETÖ dedi diye rahmetli Kamer Genç’e saldıran siz değil miydiniz? Ağlayarak “Dön hoca efendi, bitsin bu hasret” diyen AKP’liler değil miydi? FETÖ’yü övemeyen tek AKP’li bakan, milletvekili veya yönetici var mıdır? Siz FETÖ ile göbekten birbirinize bağlıydınız.

Oslo’da PKK ile kim görüştü? Habur’da PKK’lıların ayağına mahkemeleri kim götürdü? Pişman değilim diyen PKK’lılara pişmanlık yasalarını kim uygulattı? Dolmabahçe’de mutabakata kimlerle vardınız? Neyin mutabakatıydı o? Başkanlık mutabakatı mı? Oslo’ya arkadaşları ben gönderdim, hesabı olan benden sorsun diyenler önce şehitlerin, bomba depolarına dönen şehirlerin hesabını versin.

AKP anayasa değişikliği dedikleri ihanet değişikleri milletimizde karşılık bulamayınca yalanla CHP’ye saldırıyor. Bu anayasa değişikliğine karşı çıkmak sadece CHP’nin değil ülkesini, cumhuriyetini, bağımsızlığını, demokrasisini seven her vatandaşın görevidir. Her şeyi kutuplaştıran, ülkeyi bölen AKP’nin Türkiye’yi Suriyeleştirmesine, hatta Suriye’den daha kötü duruma düşürmesine izin veremeyiz. Sürekli kandırılan AKP’nin yeniden kandırılmayacağının bir garantisi mi var mı? “diye konuştu.

BAŞKAN TURGUT, “NEDEN ‘HAYIR’ DENİLMESİ GEREKTİĞİNİ HERKESİN İYİ BİLMESİ GEREKİYOR”

CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar’ın konuşmasının ardından söz alan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Bizim memleket için ülkemizin bekası için yapmamız gereken tek şey siyaset üstü bir çalışma olacaktır. Çünkü burada yapılacak olan siyaset değildir. Ben gezilerimde belediye başkanı olarak yaptığım hizmetlerden bahsederim ve bütün insanların gönüllerini almaya çalışırım. Örgütümüz siyasi çalışmayı yapar ve burada bizim çalışmamızı tamamlayıcı nitelikte olur. Ama hukuk böyle bir şey değil siyaset üstü ve insanlara anlatılması gereken bir şeydir. Be sebeple hepimiz yollara düşeceğiz. Neden ‘Hayır’ denilmesi gerektiğini halkımıza anlatmaya çalışacağız. Karşımızda ki insanlar hangi görüşten hangi düşünceden yana olurlarsa olsunlar sabırla ve dikkatle bu anayasa değişikliği ve başkanlık sistemini anlatmamız gerekiyor. Halkımız Ulu Önder Atatürk’ün 1923 yılında kurduğu Cumhuriyet’in farkında ve hak ettikleri cevabı ‘Hayır’ ile vereceklerinden eminim” dedi.

Konuşmaların ardından CHP Mersin Eğitim Sekreteri Av. Harika Levent tarafından Başkanlık Sistemi ve Anayasa Değişikliği paketinin içeriği hakkında bilgiler ve yapılmak istenenler, slayt gösterisi eşliğinde madde madde anlatıldı.

Referandum Değerlendirme Toplantısının ardından katılımcılar Türk Ordusunun Kurtuluş Savaşı sırasında İzmir'e girişini konu alan ve yıllardan beri gururla söylediğimiz İzmir Marşı'nı alkışlar eşliğinde hep birlikte söyledi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA