Şahin Mengü: Ülke kaosa sürükleniyor | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Şahin Mengü: Ülke kaosa sürükleniyor

 

Şahin Mengü’nün Kaleminden

ÜLKE KAOSA SÜRÜKLENİYOR

AKP’nin daha doğrusu tek adam Tayyip Erdoğan’ın,  yanlış dış politika tercihleri sonucu Türkiye’nin çevresinde bir tek dostu kalmadığı gibi, Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün ortadan kalkmasıyla da ülkenin Irak ve Suriye hudutları yol geçen hanına döndüğünden terör grupları için gün doğdu.
Beşiktaş ve  Kayseri’deki hain saldırılarda onlarca şehit verdik.
Ülkeyi yöneten daha doğrusu yönettiğini zanneden insanlar sadece hamasi nutuklar atıyorlar. Yok efendim “şehitlerin kanı yerde kalmayacak”,”son teröristte yok edilinceye kadar mücadele edeceğiz”, “Bunları yok edeceğiz” ve bunun gibi sorun çözmeyen boş laflar. Bunlara  birde “Şimdi kavga zamanı değil, bir olalım, beraber olalım” lafı eklendi.
Elbette ülke bir büyük tehlikeyle karşı karşıyaysa “Birlik ve beraberlik” şarttır ve hatta hain olmayan herkesin kabul etmesi gereken bir durumdur.
Söz konusu olan vatanın bütünlüğü, ülkenin dirliği ise elbette bir ve beraber olunacaktır.
Tabii bu sadece sıradan vatandaşların değil, asıl ülkeyi yönetenlerin uyması gereken bir davranıştır.
Anayasaya aykırı bir tutum içine girip  tarafsızlığını  ihlal eden,bu nedenle   de halkın bir kısmının Cumhurbaşkanı olunursa “birlik ve beraberlik” laflarına kimse inanmaz. 
Bu ülkede  parti üyesi iken Cumhurbaşkanı olan  kişiler yalnızca  Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan değillerdir.
Rahmetli Süleyman Demirel’de partisinin Genel başkanlığından ayrılıp Cumhurbaşkanı olmuştu.
Ama hiç kimse onun tarafsızlığı konusunda bir şey söylemedi, söyleyemedi.
Demek ki, bir partinin üyesi iken Cumhurbaşkanı olmak, insanın ettiği yemine sadık kalarak tarafsız davranmasına engel değilmiş. 
Terörün tırmandığı bir dönemde yangından mal kaçırırcasına Anayasa değişikliğini düşünebilmek, iyi niyetle izah edilemez.
Böyle bir ortamda, uzlaşma, sağduyu ve ortak aklın öne çıkarılması gerekirken, güç kaybeden Tayyip Erdoğan kendisini biran önce yasal güvenceye kovuşturmak için anayasa değişikliğini zorluyor. Zira bu anayasa değişikliği gerçekleşirse getirilmek istenen düzenlemeyle artık yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanı’nı ne yaparsa yapsın yargı önüne çıkartmak mümkün olmayacaktır.
Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda, Anayasayı ona uydurmaya karar veren AKP ve MHP yetkilileri dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde düşünülemeyen, denge fren mekanizmaları olmayan, ülkeyi despotizme, tek adam yönetimine sürükleyecek bir anayasa teklifi hazırlayarak meclise sundular.
Bu anayasa TBMM tarafından kabul edilirse, TBMM kendi kararıyla yetkilerini ve etkinliğini yok etme yolunu açan  ilk yasama organı olacaktır. 
Denge fren mekanizmaları olmayan, yürütmeyi, yasamayı ve yargıyı bir tek şahsın eline bırakan rejim, ülkeyi, yokuş aşağı frensiz giden bir aracın akıbetine sürükler, sonu hepimiz için felaket olur.
Yapılmak istenen değişiklikle, yargı da tek adamın emir ve komutasına girdiğin de  Hukuk devleti de ortan kalkacaktır. 
Demokrasi ve hukuk devleti ilkeleriyle çelişecek şekilde yönetme arzusu, dünya değişiyor, her şey değişiyor biz de değişmek zorundayız söylemleriyle izah edilemez. 
Bu bir çağdışı rejim değişikliği isteğidir, bu nedenle Türkiye’yi dünya da saygın bir konuma getirmez. Bu değişim isteği, demokratik parlamenter rejimden otoriter devlet düzenine geçilme arzusudur.
Bu geçiş, çağa ve İnsan Hakları gelişmelerine uygun değildir. Bu bencil kaprislerin, sorumsuzluk isteklerinin ön plana çıkmasıdır. 
Tarih, bu tür yanlış yapan siyasileri, güçlerini yitirdikleri anda en ağır şekilde eleştirenlerin, muktedir oldukları dönemde en yakınında olanlar olduğunun onlarca örneği ile doludur.  
Bütün eksiklerine rağmen demokratik düzenden otoriter bir düzene geçmeye çalışmak ülkeyi kaosa sürükler

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA