Soner Serttaş; Endüstri 4.0 için bilişim eğitimi şart | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Soner Serttaş; Endüstri 4.0 için bilişim eğitimi şart

 

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şubesi Başkan Yardımcısı Soner Serttaş, Türkiye’nin 4. Sanayi Devrimi’nde geri kalmamak adına bilişim eğitimine hız kazandırması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şubesi Başkan Yardımcısı Soner Serttaş, Türkiye’nin 4. Sanayi Devrimi’nde geri kalmamak adına bilişim eğitimine hız kazandırması gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Yardımcısı Soner Serttaş, Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alabilmesi için yılda ortalama yüzde 8.5 oranında bir büyüme gerçekleştirmesi gerektiğini söyledi.

Serttaş, bu büyümenin ancak teknolojilerin etkin ve verimli kullanımı ile mümkün olduğunu söylerken, ‘Endüstri 4.0 ya da 4. Sanayi Devrimi, birçok çağdaş otomasyon sistemini, veri alışverişlerini ve üretim teknolojilerini içeren kollektif bir terimdir. Bu devrim nesnelerin interneti, internetin hizmetleri ve siber-fiziksel sistemlerden oluşan bir değerler bütünüdür. 5 Yıl önce ilk kez Almanya’da Hannover Fuarı’nda telaffuz edilen Endüstri 4.0 kavramı öncü Alman firmaları tarafından hayat buldu ve daha sonra tüm dünyaya yayıldı. Bu hareketin temelinde, gelişen yazılım ve donanım teknolojilerinin üretim süreçlerine daha az maliyet, daha az enerji tüketimi, daha az yer kaplama, daha az ısı üretimi ve daha yüksek verimlilik olarak katkı sunması fikri yatıyor’ dedi.

“Bilişim Eğitimine Yönelmeliyiz”

Türkiye’de şu anda birkaç sektörde kullanılmaya başlanan Endüstri 4.0 kavramının, ürünlerin pazara çıkış sürelerini ciddi anlamda düşürdüğünü ifade eden Başkan Yardımcısı Serttaş, ‘Uzmanlar ülkemizin 4. Sanayi Devrimi’ne geçiş sürecini büyük bir hızla tamamlayacağını düşünüyor. Türkiye’nin yıllık 8.5’lik büyüme hızını yakalayabilmesinin tek yolu teknolojilerin etkin ve verimli kullanılmasıdır. Bu anlamda da bilişim eğitimine daha çok önem verilmeli, uzman yazılımcı ve programcılarımızın sayısı arttırılmalı. İşte o zaman ülkemiz Endüstri 4.0 akımına daha hızlı ayak uyduracaktır. Endüstri 4.0 ile ilgili en önemli endişe istihdam sayılarının azalacağı yönündedir. Fakat dünya çapında yapılan araştırmalarda Endüstri 4.0 ile birlikte istihdam oranları artıyor,  fakat insan kaynağı ihtiyacının yönü değişiyor’ dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA