KKTC 33 yaşında | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
KKTC 33 yaşında

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 33’üncü kuruluş yıl dönümü tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

Lefkoşa'daki ilk tören Lefkoşa Şehitler Anıtı önünde, ikinci tören ise Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Törene KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 28’inci Tümen Komutanı Tuğgeneral Faruk Yıldırım, 39’uncu Tümen Komutanı Tuğgeneral Erdal Şener, Ana Muhalefet Partisi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman katıldı. Bakanların da katıldığı törende, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Türk Silahlı Kuvvetleri Temsilcisi Orgeneral Musa Avsever, diğer konuk heyetler, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar da hazır bulundu.
Saygı duruşunun ardından bayraklar İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi. Ardından Cumhurbaşkanı Akıncı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kasırga ve Türk Silahlı Kuvvetler Temsilcisi Avsever anıt özel defterini imzaladı.
Cumhurbaşkanı Akıncı, anıt özel defterine yazdıklarında, Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesine sarılmaya devam edeceklerini ifade ederken, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kasırga ile TSK Temsilcisi Musa Avsever, Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün olduğu gibi gelecekte de Kıbrıslı Türklerin yanında olacağı vurgusunda bulundu.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Atatürk anıt özel defterine şunları yazdı:
“Aziz Atatürk, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 33. yılında huzurundayız. Bütün çabamız, senin çağdaşlaşma olarak gösterdiğin hedefe, en kısa sürede ulaşmaktır. Her düzeyde, kurucusu olduğun ve laik, demokratik bir hukuk devleti olarak öngördüğün Türkiye Cumhuriyeti ile dayanışma içerisinde, halkımıza eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde, daha güzel bir gelecek kurmanın mücadelesini veriyoruz. Bir yandan Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bularak hak ettiğimiz uluslararası toplum içinde saygın bir yer elde etmek uğraşını sürdürürken, öte yandan da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ekonomisi ve demokrasisi ile güçlü bir yapıya kavuşturmaya çalışıyoruz. Kıbrıs Türk halkının bu topraklardaki varlığını kökleştirerek sürdürmesi için her açıdan güçlü olmasının yolu, hem kendi kurumlarımızla, hem de bir bütün olarak dünya ile barışık olmaktan geçmektedir. Bu düşüncelerle, KKTC'nin 33. Yılında ilke devrimlerini daha ilk günden gönülden benimseyip uygulamış olan halkımla birlikte seni bir kez daha saygı ile anıyoruz”.​



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA