Yaralı kuşlar doğaya salındı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Yaralı kuşlar doğaya salındı

 

Tarsus’ta kaçak avcılar tarafından şahin avlamak için tuzak olarak kullanılan ve işkence edilen kerkenek kuşu ve güvercin, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Hayvan Parkı veterinerleri tarafından tedavi edilerek doğal yaşam alanına salındı.

YARALI KUŞLAR DOĞAYA SALINDI

Tarsus’ta kaçak avcılar tarafından şahin avlamak için tuzak olarak kullanılan ve işkence edilen kerkenek kuşu ve güvercin, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Hayvan Parkı veterinerleri tarafından tedavi edilerek doğal yaşam alanına salındı.

Bu nasıl avcılık?

Geçtiğimiz günlerde kaçak şahin avcılığı ihbarı üzerine harekete geçen Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı, Fahri Av Müfettişi Tufan Dokucu ve Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Suriye uyruklu 2 kişiyi Sağlıklı Mahallesi kırsalında kurdukları tuzaklarla suçüstü yakalamıştı.
Alınan ihbar üzerine olay yerine gittiklerinde insanlık dışı bir durumla karşılaştıklarını aktaran Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı, Fahri Av Müfettişi Tufan Dokucu, yaşanan manzarayı şu sözlerle anlattı:
“Tarafımıza yapılan bir ihbarı değerlendirmek üzereTarsus’un Sağlıklı Mahallesi’ne gittik. Burada Suriye uyruklu iki kişinin şahin yakalamak için bu kuşlardan faydalandığını tespit ettik. Bunlar bizim bölgelerimizde daha önce de şahin avcılığı yapıyorlardı. Saka kuşu da yakalıyorlardı. Kuşların gözü bağlı, bağlanmış şekilde gördük daha sonra jandarmayı çağırdık, kimlik tespitleri yapıldıktan sonra kendilerine idari işlem yapılarak, işlem neticesinde kuşların tedavisi yapılması maksadıyla buraya getirdik. Buradaki veteriner arkadaşlarla da hiç görmediğimiz bir durumla karşılaştık. Güvercinin gözündeki bantlar düşmesin diye japon tutkalıyla yapıştırılmış olduğunu, iki tane veteriner arkadaşımız bunda çok yoğun çalışarak kuşa zarar vermeden temizleyip, çıkardılar. Diğer kuşumuzun da gözlerine dikiş atılmış olduğunu gördük. Bunun da maksadının; kuşun kaçmasını engellemek maksadıyla yapıldığını gördük.”

Dikişler alındı, tutkal temizlendi

Büyükşehir Belediyesi Tarsus Hayvan Bahçesi Veterineri Fırat Kabayel ise kuşlara yapılan işkencenin vicdansızca olduğunu belirterek, kaçak avcıların elinden alınarak kendilerine getirilenkerkenek kuşunun gözlerinin dikilmiş olduğunu, güvercinin ise gözüne bant kapatılarak ölüme terk edildiğini aktardı. Veteriner Kabayel, “Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nden gelen hayvanlarımızın hemen muayenesine başladık. Muayene neticesinde hayvanlarımızın önce göz kapaklarındaki bantları açtık ve bantların altında kerkenez kuşumuzda dikişler gördük. Göz kapakları yerlerine dikilmişti, yerden uçarak kaçmasını engellemek için yapılmış bir uygulama olduğunu düşündük. Güvercinin de göz kapakları Japon yapıştırıcısıyla yapıştırılmıştı. Atmacamızın dikişlerini aldık, güvercinimizin tutkallarını güzelce temizledik ve uzun zamandır aç olduklarını tespit ettik. Güzelce beslenmelerini sağladıktan sonra tedavilerine devam ettik ve bugün doğaya bırakılmaya hazır hale getirdik” diye konuştu.

“Bu insafsızlıktır, katliamdır”

Tarsus Doğa Koruma Milli Parklar Şefi Özlem Kökçü ise kaçak Suriyeli avcıları suçüstü yakaladıklarını ve insan vicdanına sığmayan bir manzarayla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Kökçü, “Ne yazık ki bu şekilde her geçen gün yaban hayvanlarımız yasa dışı avlanıyor ve her geçen gün nesilleri azalarak tükenme tehlikesine giriyor. Bu bir avcılık değil. Bu bir insafsızlıktır, doğa katliamıdır. Bu yüzden özellikle Tufan Dokucu’ya teşekkür ediyorum. Şahısların kimlik bilgileri ve tutanakları bize getirildi. Bizler de kendilerine idari para cezası ve tazminat olmak üzere yaklaşık 10 bin TL civarında idari para cezası uyguladık. Şahıslar yabancı uyruklu, Suriyeliler ve bu artık onların bir geçim kapısı haline gelmiş. Ama bizim de bu tür insafsızlıklarla, doğa katliamlarıyla mücadelemiz devam edecek” dedi.
Veterinerler tarafından tedavi edilerek sağlığına kavuşturulan kuşlar doğaya bırakıldı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA