Ayrım, cumhuriyet ilkelerine ve eğitim ilkelerine aykırı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Ayrım, cumhuriyet ilkelerine ve eğitim ilkelerine aykırı

 

MÜDÜR YALNIZ ÖĞRENCİLERİ DEĞİL VELİLERİ DE BÖLDÜ

Mersin’in köklü okullarından İleri Ortaokulu, bir kaç günden beri müdür Hüseyin Aygül’ün icraatlarıyla çalkalanıyor. Müdür geçen cuma günü 62 öğretmeni toplayarak “Bundan sonra kesinlikle kız ve erkek öğrenciler beraber oturmayacak. İtiraz eden olursa müdürün talimatıdır deyin” demişti. Olay kamuoyunda tepkiyle karşılanmış, yerel ve bazı ulusal gazetelerin manşetlerine taşınmıştı.

Okulda ne olup bittiğini görmek için saat 6.30 da okulun kapısına geldiğimizde gördüğümüz manzara bizi şaşırttı. Bir gurup öğrenci velisi hararetli bir şekilde tartışıyordu. Bazı veliler ‘Şimdi nereden çıktı bu? Cumhuriyet kurulduğu günden beri kız ve erkek öğrenciler beraber oturuyorlardı. Bu müdür geldiği günden beri okulda sorun yaratıyor. Bu yapılan ideolojiktir, Cumhuriyete kafa tutmaktır. Çocuklarımızın ayrılmasına müsaade etmeyeceğiz” diyorlardı. Diğer bir gurup “Müdür iyi bir adamdır. Bu Cumhuriyet yalnız sizin mi? Kız ve erkek öğrenci beraber oturunca ahlaksızlaşıyorlar. Burada anlaşıp dışarıda buluşuyorlar. Müdürün yaptığı doğrudur” diyordu.

Okul müdürü Hüseyin Aygül yalnız kız ve erkek öğrencileri değil, velileri de bölmüş.

Görüşüne baş vurduğumuz Türk Eğitim Sen Mersin temsilcisi Tevabil  Akıncı “Ayıptır, utanıyorum. Dünya neyle uğraşıyor, biz neyle uğraşıyoruz. Eller uzaya gidiyor, biz kız erkek beraber otursun mu oturmasın mı yı tartışıyoruz. Eğer öyle bir ayrım yapılırsa hem Cumhuriyet ilkelerine, hem de eğitim ilkelerine aykırı olur” dedi.

Bu arada okula gelen Milli Eğitim İL Müdürlüğü yetkilileri,veliler ve okul yönetimiyle yaptıkları görüşmeden sonra Müdürün uygulamasını durdurdular.Okul eski  uygulamayla eğitimini sürdürecek.                                                       

Yusuf Çelik-Mersin



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA