GAFLETİN KIYISINDA | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
GAFLETİN KIYISINDA

 

Serdar Keskinışık’ın imzalı kitabı bana ulaştığında

Bekir ZORBA...Yazdı

 

Serdar Keskinışık’ın imzalı kitabı bana ulaştığında; bilgili, dürüst, onurlu ve çalışkan bir arkadaşımın varlığından gurur duydum, umutlandım. Her türlü olumsuzluğa, imkansızlığa ve kuşatılmışlığa rağmen böyle yiğit insanların yöremizde, yakınımızda olmaları geleceğe dair umutlarımı daha da artırdı.

Kitabın içeriği, baskı kalitesi, etkileyici kapak dizaynının yanı sıra; Serdar, bana göre her şeyi giriş bölümünde yazdıkları ile özetlemiş. Serdar’ın bu ilkeli ve onurlu duruşu kitabın geri kalanında olanlar kadar önemli. Özellikle; “Bazıları gibi korkak, renksiz ve bir tavşan gibi yaşamamak ve anılmamak için” diyor, Serdar. İşte sadece bu cümle bile birçok şeyi anlatmak için yeterli.

Ülkemizin ve şehrimizin karşı karşıya kaldığı tehlikelere cesurca dikkat çekiyor. Adeta çığlık atıyor, aydın sorumluluğunu yerine getiriyor. Elbette birileri olmalı; doğru ve yerinde gitmeyen ne varsa dile getirmeli, yazmalı. Birçoğumuz, rehavet ve gaflet içerisinde, sorumluluk almamanın dayanılmaz hafifliğinde kaybolurken, kafalarını kuma gömerken… Serdar gibileri yiğitçe tavır alıyorlar.

Çünkü ülke olarak en güçlü olduğumuz denen dönemde, en akıl almaz, en dramatik, en saçma gelişmelere tanıklık ediyoruz. Çünkü şehrin görüntüsü ve sokakları bize farklı şeyler anlatıyor. Serdarlar onca makyajlı ve hormonlu verilere itibar etmiyor. Yanlışlıklara yolunda gitmeyenlere parmak basıyorlar. Bunu yaparken işsiz kalmayı, parasız kalmayı hatta hapse atılmayı göze alıyorlar.

Elbette birileri olmalı; toplumun hemen her alanında yaşanan, kişiliksizleştirme çabalarına, yıldırma operasyonlarına, ahlak erozyonuna, vurdum duymazlıklara dur diyebilmeliler.

Yine kendi deyimiyle: “ Bugüne kadar yaptığım yüzlerce söyleşiyi, kaç kişi okumuştu? Yerel gazetelerin okuyucu oranları belli.” Evet, haklısın Serdar, yazan yazdığıyla, söyleyen söylediğiyle kalıyor. Maalesef imkanlar kısıtlı, memleket şartları çetin ve yapılacak çok iş var. Senin daha çok insana ulaşmak, daha çok yerel gazete okutmak için verdiğin mücadeleyi, yaptığın projeyi iyi biliyoruz. Sonuçta projen hayata geçemedi. Daha birçok güzel işlerin, projelerin yapılmadığı, yapılamadığı gibi…

Mersin’de yaşıyoruz. Mersin özelinde aslında ülkemizin genelinin iç içe geçmiş sorunlarıyla yüz yüze geliyoruz. Mersin, doğuyla batının, güneyle kuzeyin buluştuğu kriz bölgelerine yakın olan bir yer.

Mersin’e dört bir taraftan gelenler; geldikleri yerlerin sorunlarını, alışkanlıklarını buraya taşıyorlar. Böylece karşımıza Mersin örneğinde, küçük bir Türkiye profili çıkıyor.

Mersin kent olamamanın, henüz ortak bir kent kültürü yaratamamanın sancılarını, sıkıntılarını yaşıyor. Göç, plansız şehirleşme, işsizlik, çevre, güvenlik, altyapı sorunları, sanayi atıkları, deprem riski, hukuksuzluk v.b. ortak dertlerimiz; bıkmadan, usanmadan, yine, yeniden gündeme getirilmiş, kitapta.

Serdar; Gafletin Kıyısında kitabıyla yerelden yola çıkarak, ulusal çapta sorunlara değiniyor, dikkat çekiyor ve uyarıyor, herkesi.

Akdeniz’in kıyısında değil, gafletin kıyısındayız haberiniz olsun!

Eline, yüreğine, aklına sağlık Serdar Keskinışık.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA